Over ons

Welkom thuis!

Bij bloemencenter gaat het niet om bloemen, planten, decoratie of wat dan ook. Het gaat om gezelligheid, huiselijkheid en warmte. Wij verkopen geen producten, wij creëren sfeer! onze winkel is ook zo ingericht. Bij ons geen eindeloze rijen rekken met netjes op de millimeter geplaatste producten. Nee, daar komt niets van in huis! bij ons staat zoveel mogelijk uitgestald, gepresenteerd, zoals het ook bij u thuis terecht komt. Zelfs al hebt u niets nodig, inspiratie vindt u des te meer in onze winkel!

Onze decoratie selecteren wij zelf bij enkele toonaangevende partners in de sector. De nieuwste trends worden aangevuld met tijdloze klassiekers, om uw van uw huis een echte thuis te maken. Door onze jarenlange ervaring en onze passie voor gezelligheid, vinden wij altijd de juiste match voor uw interieur!

Onze kamerplanten komen rechtstreeks van de kwekerijen. Zo kiezen wij zelf waar ze vandaan komen, en komt alles vers binnen! Bovendien hebben we zo een betere controle op de kwaliteit.

Onze buitenplanten halen wij ook zelf op bij de kwekers, en de éénjarige plantjes kweken we helemaal zelf! onze kwekerij is gekend in de streek voor zowel kwaliteit als een goede prijs. Wij kweken niet voor de massa, maar voor onze eigen winkel. Daarom beslissen wij wat onze kwaliteitsnorm is, en kunnen wij voor een sterke prijs een nog veel sterker aanbod tonen.

Geschiedenis

De bloemenzaak is opgestart in 1980 door Daniel en Maria Verschoore – Lesage. Oorspronkelijk een kwekerij met kleinere winkel. In de kwekerij werden vooral verschillende soorten snijbloemen gekweekt, een beetje perkplanten en potchrysanten.

In 1994 werd de fakkel doorgeven aan zoon Danny en echtgenote Ines Foulon. Stilaan werd in de kwekerij meer overgegaan op het kweken van perkplanten. Deze worden gekweekt op eb- en vloedtafels om zo een betere kwaliteit van planten te garanderen.  De winkel, die oorspronkelijk startte met enkel verkoop van snijbloemen, kamerplanten, perkplanten en potten, werd door de jaren heen d.m.v. het assortiment serieus uitgebreid. In 2014 werd de winkel volledig vernieuwd Het oude gedeelte werd volledig ingericht met meubeltjes en decoratie voor binnenshuis. In het nieuwbouwgedeelte vind je sindsdien alle groene- en bloeiende kamerplanten & potterie.

Met een decoratie oppervlakte van ongeveer 5000m² is het in de winkel aangenaam vertoeven en kan je een gezellige wandeling maken tussen een geurige weelde van bloemen, planten en decoratie. Even een stop maken bij de drankcorner kan natuurlijk ook.